Izrādās, ka 90 % cilvēki mazgā svaigu vistu pirms pagatavošanas. Mēs pastāstīsim, kāpēc tā nevajadzētu darīt.
Svaigajā vistā ir kaitīgās baktērijas, visbiežāk tās ir salmonella un kampilobaktērija – divi galvenie pārtikas saindēšanos vaininieki. Tāpēc mazgāt vistu pirms gatavošanas šķiet pilnīgi loģiski, vai ne?
Izrdās, ka nav gan.
Svaigas vistas mazgāšana pirms gatavošanas veicina kaitīgo baktēriju izplatību pa visu gaļu, kā arī izlietni un galdu.
Dženifera Kvinlana no Dreksela universitātes piedalījās pētījumā, kas bija veltīts šai tēmai un kas tika veikts pēc ASV Lauku saimniecības departamenta pasūtījuma. Kvinlana stāsta, ka pēc aptauju rezultātiem, 90 % cilvēku svaigu putnu mazgā, turklāt daudzās receptēs tā arī ir teikts: “nomazgājiet un nosusiniet”. Viņa skaidro:
“Mazgāšana neatbrīvo no baktērijām un tās arī nenogalina. Toties pastāv baktēriju izplatīšanās risks – to sauc par aerosolizāciju”.
Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu